Joni Böös

Politikointi ei kuulu Yleisradion tehtäviin

Yle käynnisti tänään vihaprojektiksi nimeämänsä kampanjan ”Me tiedämme missä asut”. Projekti pyörii vihapuheeksi kutsutun määritelmähirviön ympärillä, joka ainakin sivuston mukaan näyttäisi nykyään tarkoittavan jo vähän kaikkea, uhkailusta kunnianloukkaukseen ja kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ihan vain typerään käytökseen. Paitsi että teema itsessään istuu poikkeuksellisen hyvin monien punavihreiden liikkeiden ideologioihin, myös sivustolla haastatellut henkilöt näyttävät mielipiteiltään edustavan melko yksipuolisesti näitä samoja poliittisia suuntauksia. Mielestäni tällainen yksien arvojen korostaminen ei istu verorahoilla operoivan mediatalon tehtäviin.

 

Sivustolle on haastateltu yhteensä kahtakymmentä henkilöä, suurin osa kertomaan saamistaan uhkauksista ja solvauksista, muutama taas asiantuntijoina. Useimmat näistä ovat profiloituneet julkisuudessa joissain vähemmistöjä koskevissa asioissa, erityisesti maahanmuuttokeskusteluissa kunnostautuneiden määrä pistää silmään. Haastatelluista kolme edustaa politiikassa vihreitä, kolme vasemmistoliittoa ja kaksi ruotsalaista kansanpuoluetta. Perussuomalaisten Olli Immonen on myös otettu mukaan, mutta lähinnä tuo näyttää vain tuotantotiimin kömpelöltä yritykseltä paikata muuten niin politiikan vasemman laidan kansoittamaa listaa.

 

Epäilemättä nämä henkilöt ovat juuri niitä, jotka tuota vihapostiksi nimettyä myös paljon vastaanottavat, mutta silti. Sivustolla on varmasti jokin viestikin, mutta ainakin allekirjoittaneelle se peittyi täysin tuon poliittisen värityksen alle. Asiaa ei ainakaan auta se, että heti jutun luettuaan osasi jo etsiä tuotantotiimistä perussuomalaisten ja erityisesti Jussi Halla-ahon arvostelussa kunnostautuneen Sanna Ukkolan nimeä. Ja sieltähän se löytyi.

 

Viimeistään nyt, kun Yleisradion rahoittamista ei voi välttää edes paiskaamalla jokaisen taloudesta löytyvän tv-vastaanottimen kaatopaikalle, siltä on voitava edellyttää poliittisesti täydellisen puolueetonta linjaa. Tämä on tietysti käytännössä aivan mahdoton ajatus jo siksi, että Ylen johto ja hallintoneuvosto valitaan pääasiassa poliittisin perustein, ja sen toimittajilla ja henkilökunnalla on tietysti omat poliittiset näkemyksensä. Totta kai, niinhän meillä kaikilla.

 

Itse puoluepoliittisesti sitoutumattomana en halua Yleisradion toimivan minkään poliittisen puolueen, liikkeen tai aatemaailman äänitorvena, saati sitten maksaa siitä. Ainoa toimiva keino tämän toteuttamiseksi on joko lakkauttaa koko yhtiö sellaisenaan, tai rajoittaa sen toiminnot niihin muutamiin, millä sen olemassaoloa ylipäänsä perustellaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Harri Rautiainen

Olin itse ehkä pieneltä osaltani vaikuttamassa FSB-agentin, Pohjan srk:n kirkkoherran erottamiseen virastaan. (En ehkä tajunnut osuuttani, kunnes sain puhelun HS:n toimittajalta.)

Kostoksi ex-kirkkoherra onki kotiosoitteeni ja muut tietoni jostain, ja julkaisi ne ja Google-kuvan kotikadultani netissä. Ikäänkuin kutsuksi ystävilleen FSB:ssä.

Tätä uhkaavaa viestiä pitää keventää hauskalla anekdootilla. Herranpalvelija lisäsi kommentin keskiluokkaisilta näyttävistä autoista kadulla. Ei tiennyt, että minulla on varaa säilyttää autojani muualla kuin kadun varrella.

Heikki Virkkunen

Molari erosi kylläkin itse virastaan:

"Espoon hiippakuntatiedote 7/2011 (5.5.2011)

Espoon hiippakunnan tuomiokapituli on istunnossaan 5.5.2011 myöntänyt kirkkoherra Juha Molarille hänen omasta pyynnöstään eron Pohjan suomalaisen seurakunnan kirkkoherran virasta tuomiokapitulin päätöspäivästä 5.5.2011 alkaen."

Ari Lotvonen

Jusatiinsa tulin Metalican konsertista ja join 20l kaljaa.

Metallica ja viisaat ihmiset on.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Naurahdutti, tuotahan on jo melkein pakko suositella,

metalli on kaikki

Ari Lotvonen

Jep, oli se ilta. Vieläkin on pää sekaisin, mutta onneksi vaikka istun töissä, ei tartte tehä mittään.

CAPE TOWN VENUE CHANGE:
http://www.bigconcerts.co.za/show/metallica-234

Mulla on nyt kotona (vaimon ansiosta), CD kansi, jossa kaikkien kavereiden nimikirjoituksset ja T-paita jossa myös nimikirjoitukset. Joutuu hommaamaan T-paidalle lasin ja raamit.

Metallica - Sad but true - live in South Africa, Cape Town
http://www.youtube.com/watch?v=P3mUG2RTL1M

Ari Lotvonen

Tama poika jonka kanssa puhuin, pyrkii SAS:aan ja menee. Se ei Suomalaista sossua ja apurahaa halua, se menee. Seuraavan keran kuuletta uutisisssa, voi kunka taas ameriikkalaiset tappoivat vääriä. Syyttmiä, mutta tämä poika on viisaampi kuin kukaan teistä.

Sillä pojalla on maailman kauneimmat naiset, ja tiedän sen.

Ja suomalaiset huutaa, ettei saa enempää rahaa.

Tämä poika lähtee SAS:aan ja hyppää lentokoneesta. Eikä halua sossun korvauksia. Eikä eläkkeitä.

Ari Lotvonen

Missään muualla maailmalla, kukaa ei ole sanonut ja kysynyt eläkettä.

Ainoastaan suomalaiset, ei jaksa itse maksaa omaa elämämäänsä.

Jos ne ei jaksa, se on juutalaisten ja ameriikkalaisten vika.

Ari Lotvonen

Minut veti poika pyssyllä paskahuusin reikään ja sanoi, "now you die white fukker, ja yritti ampua, pisti mulkun hollille, muttaei saanut sisään.

Petri Haapa

Näemmä viime yönä tuli vedettyä hilpeenä kaljaa ja nyt arkiaamuna taitaa Ari olla ihan kalpeena hiljaa.

Ari Lotvonen

Töissä istun, mutta taidanpa olla ihan turha tänä aamuna. Ei ole koodin vääntäjäksi.

Mutta pojat, Tehkää te miehen työ!

Käyttäjän JoniBs kuva
Joni Böös
Arto Pesonen

Blogisti puolustelee turhan monipolvisesti Halla-ahoa epämääräisen Yle-kritiikin varjolla.

Jussi Halla-aho saanut viharikoksistaan ansaitun tuomion. Eri asia on, ettei hän ole tuomioon tyytynyt ja roikottaa edelleen KO:n kieltämiä säkeitä blogillaan kuin uhmaikäinen kakara.

Halla-aho adjutantteineen (Hakkarainen, Hirvisaari, Immonen) on häpeäksi Eduskunnalle, Perussuomalaiselle puolueelle ja Suomen kansainväliselle maineelle. Halla-aho on häpeäksi myös Helsingin Yliopiston maineelle.

Radiolain mukaan Ylellä on tasapuolisen uutisvälityksen lisäksi myös kansansivistystehtävä. Vihapuheen vastainen kampanja sopii siihen paremmin kuin hyvin, ja Sanna Ukkola sen loistavaksi keihäänkärjeksi.

Mauri Hyhkö

Äärettömällä yksisilmäisellä tyhmyydellä ryyditetty tarkoitushakuisuus ylittää kirkkaudellaan järjen valon pilkahduksen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Taitaapa juuri sinunlaisesi kommentit kirvoittaa joitakin samantasoisiin kirjoituksiin joita itse jakelet. Näin kiihottelet kansalaisia vastaaviin kirjoitteluihin myös muitakin politiikkoja ja toimittajia kohtaan.

Toimitus saisi pikkuhiljaa puuttua noihin kommentointeihisi.

Mauri Hyhkö

Kommenttini oli suunnattu Arto Pesoselle, entä teidän Sirpa Abdallah? Kommentit pomppivat välillä mihin väliin sattuvat.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #47

Kommenttini on suunnattu Arto Pesoselle. Jos kommenttini olisi sinulle, niin kaiketi se olisi tullut hieman kommentistasi oikeammalle. Ei siis alekkain.

Näyttää siltä että useat kommentoijat eivät osaa rekisteröidä kenen kommenttiin vastataan. Olen itse sisäistänyt tämän siten, että kun kommentit ovat ilman kommenttinumeromerkintää, niin kommentti on tarkoitettu kommenttiin joka on kirjoitettuna hieman enemmän vasemmalla yläpuolella ja ovat samalla tasolla.

Kommentit siis jakautuvat neljään eri "kenttään". Ensimmäinen on aivan vasemmassa laidassa ja siihen kirjoitetut kommentit hieman oikealle alekkain (toinen porras) sekä kolmas "porras" jossa on kommentoitu kakkoskommentteja hieman taas oikeammalle porrastettuna ja sitten neljäs porras samassa tasossa sisältäen kommentin numeron johon vastataan.

Mauri Hyhkö Vastaus kommenttiin #49

Kiitos opastuksesta, meikäläisen ikäluokalle kun IT tarkoittaa ilmatorjuntaa ja matikan alkeet opeteltu helmitaululla, niin nämä netti-hommelit ovat vielä vähän hakusessa.

Käyttäjän JoniBs kuva
Joni Böös

En tekstissäni puolustellut Halla-ahoa sanallakaan, saati sitten monipolvisesti.

Mauri Hyhkö

Olisit puolustellut, olisit saanut kympin päälle vielä plussan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Halla-ahon tuomio oli poliittisen ajojahdin tulos.

Kari Virtanen

YLE:n pakkoverolla rahoitettu, Suomen kansan vastainen poliittinen propaganda on äärimmäisen vastenmielistä.

Lasse Askolin

Ylen tv-kuuluttaja Tutteli Hammermann (vai oliko hän silloin Mensonen?)erotettiin 1990-luvulla, koska hän päästeli ohjelmaa esitellessään vasemmistoväritteisiä mielipiteitään.
Luulisi, että nyt verovaroilla kustannettuna Yle olisi vielä tarkempi työntekijöidensä poliittisten mielipiteiden kurissa pitämiseksi.

Kari Virtanen

LA 11. "Luulisi, että nyt verovaroilla kustannettuna Yle olisi vielä tarkempi työntekijöidensä poliittisten mielipiteiden kurissa pitämiseksi."

Miksi? Enäänhän sillä ei ole mitään syytä pidätellä. Rahoitus ja suojatyöpaikka on varmistettu hamaan maailman tappiin kaikkien puolueiden yhteisellä päätöksellä.

Mauri Hyhkö

70-luvulla olisi saanut kehuja ilman palkankorotusta.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Sen lisäksi, että luetteloidaan ohjelmassa haastatellut, on hyvä huomata myös he, jotka eivät olleet mukana. Yksitoista kieltäytyi haastattelusta kokonaan, neljä suostui kertomaan kokemuksistaan nimettömänä. Kuinkakohan mahtaa toteutua näiden henkilöiden sananvapaus?

Eniten on haastateltu muuten toimittajia. Kuinka eetvarttia tekee sananvapauden asialle se, jos toimittajat rupeavat miettimään, mistä saa kirjoittaa ja miten, ettei saa turpaansa? 1980-luvulla katsottiin Moskovaan, pitäisikö nyt ruveta varomaan netin räyhähenkiä?

Mauri Hyhkö

Aikana kun internettiä ei oltu vielä keksitty, oli asennevammaisilla tapana joko soittaa hävytön puhelu tai kirjoittaa häväistyskirje. Vaikea uskoa että nämä kirjoittelijat toteuttaisivat "uhkailujaan", tosin tilastoa olisi tietenkin hyvä saada tueksi jos sellaista sattuisi löytymään.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vaatimukset Ylen puolueettomuudesta ja siitä, että yhdessäkään ohjelmassa tms. ei otettaisi kantaa ovat mielisairaita. Ylen pitää olla tasapuolinen, koska se on koko kansan viestintäväline, ja siksi yksittäisten ohjelmien aatteellinen tai poliittinen suuntaus puoleen tai toiseen on väistämätöntä. Joka muuta väittää, kuvittelee Suomen kansaa yhtenäiseksi, mitä se ei todellakaan ole.

Yleen suhtautuminen on toki hyvä mittari siitä, miten paljon itse kukin Suomea ja suomalaisia tuntee. Aika vähän kansasta tietävät ne, jotka jaksavat jatkuvasti marista jostain Ylen "linjasta", jota ei voi olla, kuten ei suomalaistenkaan yhtenäistä linjaa.

Yksittäisten ohjelmien tai Ylen tasapuolisuuden kritisointi sen sijaan on ihan ok, mutta Ylen "linjan" kritisointi yksittäisen ohjelman perusteella on vain tyhmää.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

"" Ylen pitää olla tasapuolinen, koska se on koko kansan viestintäväline, ja siksi yksittäisten ohjelmien aatteellinen tai poliittinen suuntaus puoleen tai toiseen on väistämätöntä. ""

Älä unohda eksplikoida todellista tilannetta. Se on aivan kategorisesti ja tylyn yksinkertaisesti se, ettei YLE esitä monikultturismia kritisoivaa ohjelmaa. Ei ensimmäistäkään sellaista ohjelmaa, jossa esimerkiksi saisi sanoa, että moniarvoiusuus ja monikulttuurisuus ovat toisensa pois sulkevia vastakohtaisuuksia.

YLE:n toimittajat ovat tämän valitun ja ohjelmatoiminnan säännöissäkin ylöskirjatun poliittisen linjan toteuttajia. Heidän asenteensa -- nuo rasistijahtaajien ja vihapuhevainoajien asenteet -- ovat siis aivan legitimoituja ja siksikin aivan kategorisia. Sen lisäksi sitten tulee vielä näiden toimittajien oma ambitio -- heidän oma poliittinen motiivinsa halveksua esimerkiksi "populismia", jne.

A-studion toimittajat tuntuvat harrastavan omaa rasistijahtiaan ja vihapuhevainoaan oikein sydämensä kyllyydestä. Se on nykyisellään hyvin ikävää seurattavaa. Kriittisellä älyllä ei enää juuri ole roolia ajankohtaisohjelmien tekemisessä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Oikkonen.
Kritisoit nyt Ylen tasapuolisuutta ja mikäs siinä, samoilla linjoilla olen minäkin. Tietyt suuntaukset ovat tabuja Ylessä.

Ajatukseni on se, että erillisen, yksittäisen ohjelman perusteella ei Ylen linjasta voi sanoa mitään, ja vaatimukset kaikkien ohjelmien latistamiseksi johtavat vain tylsämielisyyteen. Noita latistamisvaatimuksia "puolueettomuuden" nimissä esitetään jatkuvasti.

Myös maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen kriittisesti suhtautuvaa ohjelmaa pitäisi Ylessäkin esittää. Esitetäänkö sitä nytkin, en tiedä, koska tarjonta on niin laajaa, ja yleiseen keskusteluun nousevat tästä aiheesta vain tässäkin keskusteluketjussa esiin nousseet ohjelmat ja asiat.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"A-studion toimittajat tuntuvat harrastavan omaa rasistijahtiaan ja vihapuhevainoaan oikein sydämensä kyllyydestä. Se on nykyisellään hyvin ikävää seurattavaa. Kriittisellä älyllä ei enää juuri ole roolia ajankohtaisohjelmien tekemisessä."

Miksiköhän minä en näe asiaa samalla tavalla?

Kertoisitko Oikkonen kaupallisen median puolelta, jossa tuo toimitetaan mieleiselläsi tavalla?

Yle:n on parlamentaarinen. Se tarkoittaa että siellä vittuillaan, ja myötäillään kaikkia tasapuolisesti ainakin periaatteessa. Nythän se on "teidän" kokoomuslaisten käsissä. Se kyllä näkyy.

Kaupallisella puolella ei vittuilla lainkaan. Siellä vain myötäillään ja sehän se vasta yököttävää on.

Heikki Porkka Vastaus kommenttiin #22

Ajatteletko Markku Tyry todellakin, että Yle on nyt kokoomuslaisten käsissä, kun sdp johti Yleisradiota vuodesta 1970 alkaen 40 vuotta yhtäjaksoisesti vuoteen 2010? Vaihtuiko toimitusjohtajan myötä monta uutis- ja ajankohtaistoimituksen toimittajaa? Kerro ihmeessä, koska esität niin varmoja väitteitä.

Yleisradion toimitusjohtajan vaikutus ohjelmien toimitukselliseen sisältöön liittyy hänen henkilöstöpolitiikkaansa eli siihen, keitä hän etsii/hakee/hyväksyy toimituksia vetämään. Yleisradion toimitusjohtaja ei puutu toimittajien työhön tai ohjelmien sisältöön, jos niissä ei tapahdu täydellisiä ylilyöntejä.
Uutis- ja ajankohtaistoimituksen johtaja on sdp:n Jungnerin (ei siis Lauri Kivisen, sit.) valitsema kepulainen Atte Jääskeläinen. Yle-uutisten politiikan toimituksen pomona toimii persuja koko sielunsa voimalla vihaava sosialidemokraattimyönteinen Pekka Ervasti.
Eli kenen hallussa Ylen poliittista propagandaa suoltava osasto on?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #24

"Sosialidemokraattimyönteinen Pekka Ervasti" Porkka, nyt vasta huulen heitit. Ervastin hampaissa on "demarit" ollu koko sen ajan kun hän oli toimittajana Iltasanomissa ja Suomen kuvalehdessä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #29

"" ... nyt vasta huulen heitit. Ervastin hampaissa on "demarit" ollu ...""

Siis tämän maan toistaiseksi ylittämättömin demarivalkopesu on ollut Pekka Ervastin kirja "Irakgate", jossa Paavo Lipposen tökeröt möhläykset Bush-neuvottelussa käännettiin ja sementoitiin Anneli Jäätteenmäen kyseenalaisiksi menettelytavoiksi.

Kirjassa esimerkiksi jätetään kokonaan mainitsematta "Kansallisen Turvallisuuden Strategia" -ohjelmapaperi syksyltä 2002, joka oli tuolloin lajaa huomiota herättänyt ja kansainvälisen oikeuden asiantuntijoiden keskuudessa eniten puhetta herättänyt julistus, jossa jo termi "koalitio" oli määritelty vaihtoehtona sille ettei USA pääse ennaltaehkäisevistä hyökkäyksistään YK:n kanssa yksimielisyyteen. Tässä ja vain tässä tapauksessa USA kokoaa tuekseen samanmielisten maiden kanssa erityisen "koalition".

Ja tästä virallisesta ohjelmapaperista huolimatta Lipponen siis päästi Bushin kiittämään Suomen hallitusta koalitioon liittymisestä. Käsittämätöntä. Mutta niin niin niin hyvin valtamediamme vaikenemaa ja erityisesti siis tämän Ervastin tekemän ylisementoinnin hautaamaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #24

Porkka.
Ylen toimitusjohtaja Kivinen on tietojeni mukaan valinnut esikuntaansa mieleisiään henkilöitä, jotka määrittelevät linjanvedon koko talossa, ja toimitukset päällikköineen ovat näiden tilaajien armoilla. Jokikiseen yksittäiseen ohjelmaan eivät nämäkään ehdi tai voi kajota.

Kokoomuksella on ollut niskalenkki Ylestä jo parikymmentä vuotta, vaikka demarit ovat hallinnet sitä. 90-luvun kokoomuslaisuus Ylessä päätyi täysin epäonnistuneisiin johtajanimityksiin (mm. Heikki Lehmusto, Ere Kokkonen). Nämä ajoivat Yleä määrätietoisesti hömppäsuuntaan silloin kun kokoomus luopui sivistysporvari-ihanteestaan ja siirtyi markkinahelppoheikiksi. Epäonnistumiset olivat niin totaalisia, että jopa kokoomuksen piti alistua mainittujen henkilöiden potkuihin ja tolkulliseen suunnanmuutokseen.

Nyt kokoomus pitää valtaa markkinaehtoisin voimin. Nimittämällä "ammattijohtajan", he uskottelivat yleisölle että poliittisista nimityksistä oltiin päästy, ja muodollisesti olikin - talossa ei liene enää yhtään jäsenkirjan perusteella nimitettyä työntekijää. Liikejohtajan palkkaaminen sen sijaan että olisi palkattu toimialajohtaja esitteli kokoomuslaisen politiikan puhtaimmillaan: uskotellaan, että kokoomus ei aja politiikkaa ollenkaan, vaan jonkinlaista normaalielämää.

Jokainen, jolla on tolkku päässä ymmärtää sen kieroiluksi.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #22

Tyry

"" Yle:n on parlamentaarinen. Se tarkoittaa että siellä vittuillaan, ja myötäillään kaikkia tasapuolisesti ainakin periaatteessa. Nythän se on "teidän" kokoomuslaisten käsissä. Se kyllä näkyy. ""

Ei. YLE:n ohjelmatoiminnan säännöstö määrää hyvin yksiselitteisesti että YLE edistää monikultturismia. Se on nimenomaan sisällöllinen, poliittinen linjavalinta.

En tietenkään vertaa YLE:a mihinkään kaupalliseen toimijaan, koska vain yhteisesti omistettua ja yhteistä hyvää periaatteessa palvelemaan tarkoitettua YLE:a voidaan vaatia toteuttamaan mielipidesuuntien tasapuolinen esilletuonti. Sitä siis YLE ei nykyisen säännöstön puitteissa pysty tekemään.

Eikä myöskään halua tehdä -- jos toimittajien omia poliittisia kantoja ja kritiikin mieliaiheita tarkastellaan.

Kun yhteiskunnassa legitimoidaan vain yksi poliittinen arvokonsensus, silloin tosiasiassa pohjustetaan seuraavan unabomberin ilmestyminen. Eli kun "sivistyneisyydelle" ja "suvaitsevuudelle" sallitaan vain yksi sisällöllinen tulkinta, silloin itsesensuurin ja puhumattomuuden pinnan alla jossain kasvaa paine joka vuorenvarmasti purkautuu jossain. Eikä vain minkään törkypostin tai uhlailun muodossa.

Itse en ole minkään sortin poliittinen eläjä enkä minkään puolueen etua ajamassa -- mutta olen kyllä erittäin mielelläni esimerkiksi "rasisti" tai "vihapuhuja", jos joku vain haluaa minuun sellaisia leimoja iskeä. Se on vähän kuin saisi nykyaikana "noidan" leiman. Ja olen elämässäni tottunut noitaoikeudenkäynteihin -- ne ehkä ovat ainoa tapa jolla mielipide-inkvisiittorit lopulta tuhoavat itsensä omalla naurettavuudellaan.

Joten jutut "kokoomuslaisuudestani" voit jättää. YLE on nykyisellään toki vahvasti kokoomuslainen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #25

"YLE:a voidaan vaatia toteuttamaan mielipidesuuntien tasapuolinen esilletuonti"

Hetki piti miettiä, missä olen kuullut tämän saman argumentin aikaisemmin. Yhdysvalloissa kreationistit tyrkyttävät luomisoppia kouluihin samalla perusteella. Ehkä joskus näemme tasapuolisuuden nimissä Ylen ohjelmistossa White Power -tunnin, jossa kerran viikossa todistetaan, että neekerit on tyhmiä.

Käyttäjän JoniBs kuva
Joni Böös

Oikkonen kirjoittaa täyttä asiaa. Yleisradion toimintaa koskeva laki, 3. luku 7 §:
"Julkisen palvelun ohjelmatoiminnan tulee erityisesti:
...
5) tukea suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta sekä huolehtia ohjelmatarjonnasta myös vähemmistö- ja erityisryhmille;"
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/1993138...

Arto Pesonen Vastaus kommenttiin #26

"...huolehtia ohjelmatarjonnasta myös vähemmistö- ja erityisryhmille."

Siis näille...(kuva 4/15)

www.image.fi/artikkelit/valkoinen-vaasa

...ja näille...

www.sll.fi/mita-me-teemme/ymparistokasvatus/koulum...

Kari Virtanen

Yhtä tyhmää on luulla, että kyse on vain yksittäisestä ohjelmasta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Itse en pidä kampanjaa mitenkään erityisen poliittisena. Se on kamppanja vastemielistä ilmiötä vastaan, ei mitään poliittista puoluetta. Onkin mielenkiintoista, että törky- ja uhkailupostin vastustaminen koetaan jotenkin erityisen poliittiseksi, vaikka Yle ihan aidostikin ajaa monenlaisia poliittisia agendoja.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Itse en pidä kampanjaa mitenkään erityisen poliittisena.""

Niin. Eikö ole mielenkiintoista, että näin on. Ja että sanot tämän äänensävyllä johon ikään kuin implikoituu kuvitelma siitä että tämän kampanjan voisivat kaikki kokea omaa sananvapauttaan suojelevana ja vain epäasiallisuuksia vastaan suunnattuna.

Mutta arvaas mitä. Meitä on sellaisiakin, jotka eivät voi kokea viranomaistahoa ystävänään eikä sananvapauden vaalijana. Vaikka sinä saatat kokea että tarvitessasi voi huutaa poliisia apuun, meitä on myös sellaisia jotka emme niin voi kokea.

Meillä on mielipiteitä, jotka eivät kuulu tuon yhteisesti ylläpidetyn arvokonsensuksen piiriin -- mielipiteitä jotka mielipiteinä ollaan valmiita tarvittaessa kitkemään vaikkapa vihapuhelainsäädännön nimissä.

Pidä toki oma näkemyksesi siitä että nythän vain ollaan torjumassa törkeyksiä ja uhkailuja, eikä varsinkaan kyse ole mistään poliittisista sisällöistä eikä valinnoista. En usko, että kukaan mielipidevainoa viranomaistaholta koskaan kokematon voisi milloinkaan ymmärtää miten hyvin tämä viranomaisvaino aina pukeutuu näennäisen hyväksyttäviin ja yleistä hyvää ilmituoviin sanakäänteisiin. Ja lakiteksteihin, tietty.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Haluaisin kuitenkin kysyä Oikkoselta, miten hän toimisi henkeen, terveyteen ja perhepiiriin kohdistuvien uhkausten edessä?

Mielestäni jokainen uhkailuun kohdistunut vastatoimenpide ei ole poliittisesti värittynyttä mielipidevainoa. Usein näissä tapauksissa on kyse mielenterveyden romahtamisesta, niin yksityisestä kuin yleisestäkin.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #34

Andersson

"" ... miten hän toimisi henkeen, terveyteen ja perhepiiriin kohdistuvien uhkausten edessä? ""

Aseistakieltäytymisprosessin yllytysoikeudenkäyntien yhteydessä ja vielä sen jälkeenkin saimme kotiin herjaus- ja uhkailusoittoja. Kyse oli luultavasti juuri tuosta mihin viittasit -- asialla olivat ehkä mielenterveysongelmaiset.

Mutta en todellakaan puhu niistä. Puhun siitä miltä tuntuu kun viranomaiset vainoavat eikä poliisia voi huutaa apuun. Se on se tilanne, joka edelleenkin kaikkien arvokonsensuksen ulkopuolelle putoavien osaksi tulee.

Minä todellakin joudun miettimään sanojani ja sensuroimaan itseäni. En voi kokea että viranomaistaho minua suojelisi -- päinvastoin, Oikkosella on elämänsä varrelta aikalailla kokemuksia viranomaisten aivan päinvastaisista ambitioista, pahasta tahdosta, tylystä vaientamishalusta, enemmän tai vähemmän peitellyista tai avoimista uhkailuista.

Sensijaan monet itse omaa konsensusasemaansa ja nauttimaansa suojelua tunnistamattomat ja tiedostamattomat voivat kokea lain ja viranomaisten olevan puolellaan. He voivat omissa peloissaan huutaa poliisia apuun.

He eivät ymmärrä miten he itse siirtävät olemassaolevan poliittisesti painottuneen mielipidesensuurin koskemaan jotain lieveilmiötä, törkykirjoituksia tai uhkauksia.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Siinä missä sinä näet viranomaisvainoa, minä näen puhdasta kiusaamista niitä kohtaan joilla on eri mielipiteitä. Nuo loka- ja uhkausviestit eivät ole harmitonta puuhastelua tai mielipiteen ilmaisua. Ne ovat suoraa jatkoa koulu- ja työpaikkakiusaamiselle. Niissä röyhkeimmät koittavat vaietaa kanssaan eri mieltä olevia törkein keinoin.

Voi toki olla, että kiusaamista kokemattomat eivät tunnista kuviota ja keinoja joilla vastapuolen suita tukitaan.

Toinen asia on se, etten oikein tiedä mihin viranomaiseen viittaat, eli mikä on se viranomaistaho joka on tämän taustalla ja mikä on se viranomaistaho jonka olet kokenut vainoavan itseasi. Mutta se lienee toisen keskustelun väärtti.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Politikointi nimenomaan kuuluu Yleisradion tehtäviin, kaikenlainen politikointi.

Siis oikeastaan kuuluisi, ei vain yhdensuuntainen politikointi.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Kun yrittää katsoa ajankohtaisohjelmia, studiohaastatteluja yms., validoimattomissa väitteissä ja asenteissa toimijoiden poliittinen ideologia paistaa niin raakasti läpi että eip paljon huvita.

Siitä huolimatta YLE vero on mielestäni ok, vaan siitä en välttämättä pidä miten raha käytetään.

YLE on tuotettua ohjelmatuntia kohti ylivoimainen ykkönen kustannuksissa, koska sen ei tarvitse välittää, tuotantoväkeä on vähän suhteessa johtoon,
toki ainahan voi nostaa maksuja ja näyttää enemmän uusintoja, aijuuniinhän ne tekevätkin.

Tuntuu talvisinkin jo siltä,
että uusia ohjelmia ei tuoteta, ne kaikki on jo nähty,
monta kertaa.

kesäuusintojenkin aika on vasta tulossa,
näytetäänkö sama ohjelma sitten jo neljä kertaa päivässä ja huomenna sama uusiksi, saako sitten vaihtaa kanavaa kun vuorosanat, taustalla esiintyvät tapahtumat ja lukusarjatkin muistaa ulkoa.

Telkkarin voisi hyvin nostaa vintille viideksi vuodeksi,
vain poliittisesti biasoidut ja siten propagandaan verrattavat uutiset ja paikkansapitämättömät Forecan sääennusteet sillä menettää.

Taisto Merilä

Minä en tykkää yle-verosta sen takia, että oma telkkuni on levännyt jo viitisen vuotta elektroniikkalaitteiden hautuumaalla, enkä myöskään halua tukea poliittista propagandaa, tai epämääräisiä sääennusteita.

Taisto Merilä

Vaikka uhkailu, ilkivalta ym. väkivalta ovat ikäviä asioita kenelle tahansa, niin silti minua ”huvitti” esim. itsensä hardcore-vasuriksi luokittelevan Kukkalan ulostulo. Hän on melkolailla viimeinen henkilö syyttämään muita keskustelukyvyn puutteesta ja huokuu koko olemuksellaan piirteitä, joita en hienotunteisuuden vuoksi nimeä.

Mauri Hyhkö

Ylen ohjelmatarjonnan tulee olla sivistävää, opettavaista ja laadukasta, sisältäen kotimaista tuotantoa, jota ei välttämättä kannata kaupallisesti tuottaa. Lisäksi toimittajista on karsittava ne, joiden aseenteellisuus kyseenalaistaa Ylen riippumattomuuden kaikkien suomalaisten instituutiona. Lisäksi puoluepolitikointia varten voisi perustaa oman ohjelman parhaaseen katseluaikaan, puolueet näpertelee seuraavasti: https://www.youtube.com/watch?v=Q2oIjZaDFRQ&playne...

Toimituksen poiminnat